Connect with us

Lifestyle

Femeile au mai puține orgasme decât bărbații, indiferent de vârstă, arată un studiu recent

Publicat cu

pe

Un nou studiu sugerează că femeile încă au mai puține orgasme în timpul sexului decât bărbații, chiar și cu vârsta și experiența.

Cercetătorii și terapeuții sexuali știu de mult timp că femeile din relațiile heterosexuale tind să aibă mai puține orgasme decât bărbații. Un nou studiu de amploare sugerează că această lipsă persistă – și nu se îmbunătățește odată cu vârsta.

Cifrele despre lipsa orgasmului pentru femei

Cercetarea, publicată recent în revista „Sexual Medicine”, a constatat că, la toate vârstele, bărbații din toate orientările sexuale au raportat rate mai mari de orgasm în timpul sexului – de la 70% la 85% – comparativ cu 46% -58% pentru femei. Femeile lesbiene și bisexuale cu vârste cuprinse între 35 și 49 de ani au raportat rate mai mari de orgasm decât femeile heterosexuale.

Analiza a inclus date din opt sondaje „Singles in America”, care sunt finanțate și realizate anual de Match.com în colaborare cu Institutul Kinsey, programul de cercetare a sexualității și relațiilor de la Universitatea Indiana. Eșantionul a inclus mai mult de 24.000 de americani singuri cu vârste cuprinse între 18 și 100 de ani, prezintă The New York Times.

Cercetătorii au fost interesați în special de întrebarea dacă ratele orgasmului variază în funcție de vârstă. Amanda Gesselman, cercetător științific în cadrul Institutului Kinsey și autor principal al studiului, a crezut că echipa ar putea găsi dovezi despre faptul că diferența de orgasm se micșorează pe măsură ce femeile își dezvoltă încrederea în ele și învață ce le place (și, poate, partenerii lor își dezvoltă abilitățile pentru a le ajuta să le satisfacă).

Cu toate acestea, în timp ce bărbații gay și bisexuali mai în vârstă și femeile lesbiene au avut rate mai mari de orgasm, „nu am văzut într-adevăr dovezi ale reducerii lipsei de orgasm în general”, a spus ea, adăugând că speră ca studiile viitoare să exploreze în continuare legătura dintre vârstă și orgasm.

„Noi într-adevăr, ca societate, prioritizăm plăcerea bărbaților și subestimăm plăcerea sexuală a femeilor”, a spus Dr. Gesselman. „Și cred că acest lucru contribuie la disparități consistente”.

Limitările studiului despre orgasm

Emily Nagoski, un educator sexual și autor al cărții „Come Together” – care nu a lucrat la noul studiu – a declarat că o limitare a studiului a fost faptul că în sondaj era regăsită întrebarea: „Atunci când aveți relații sexuale în general, ce procent din timp aveți un orgasm?” Dar nu a oferit o definiție mai specifică a ceea ce înseamnă „raport sexual”.

Cercetările arată că majoritatea femeilor au nevoie de o anumită formă de stimulare a clitorisului pentru a avea orgasm. Deci, dacă femeile heterosexuale au definit „actul sexual” ca fiind doar penetrarea vaginală, este logic să existe o lipsă semnificativă în ceea ce privește ratele orgasmului, citează NYT.

O întrebare mai revelatoare ar putea fi: „Ce procent din sexul pe care îl aveți vă place?” a spus Dr. Nagoski. „Orgasmul nu este măsura unei întâlniri sexuale. Plăcerea este măsura unei întâlniri sexuale”.

În cele din urmă, ceea ce contează este ca oamenii să petreacă timp pentru a-și da seama ce face o înteracțiune sexuală satisfăcătoare pentru ei – care adesea include lucruri precum conectarea, încrederea și confortul, a declarat Kristen Mark, profesor la Institutul Eli Coleman pentru Sănătate Sexuală și de Gen, de la Universitatea din Minnesota.

„Există atât de multe modalități de a experimenta plăcerea sexuală, astfel încât este important să nu echivalăm diferența de orgasm cu o diferență de plăcere”, a adăugat sursa menționată mai sus.

Dr. Mark a spus că acest lucru poate fi valabil mai ales, mai târziu în viață, când factori precum schimbările hormonale care apar în timpul menopauzei, problemele erectile ale partenerului sau alte probleme de sănătate pot face dificil, pentru femei, orgasmul fiabil în timpul sexului – dar s-ar putea să se bucure în continuare de actul sexual pe care îl au.

Cum arată progresul

În același timp în care cercetătorii și experții în domeniul relațiilor sexule fac apel la o înțelegere mai nuanțată a ceea ce face o interacțiune sexuală să fie „de succes”, aceștia își exprimă frustrarea față de femeile heterosexuale, de toate vârstele, care încă nu au la fel de multe orgasme ca partenerii lor.

Laurie Mintz, profesor de psihologie la Universitatea din Florida și autor al cărții „Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – and How to Get It”, a declarat că rezultatele studiului subliniază necesitatea unei educații sexuale complete. Dar acest lucru nu este suficient.

Femeile trebuie să își dea seama ce le face plăcere și apoi să se simtă încrezătoare și confortabile să le comunice partenerilor lor, a spus Dr. Mintz. Situația necesită o atitudine care să transmită „merit plăcerea la fel de mult ca partenerul meu”, a adăugat ea – și necesită, de asemenea, un partener receptiv și deschis. Dr. Mintz a recunoscut că ambele sunt mai ușor de spus decât de făcut, numind deficitul de orgasm un produs secundar „insidios” al atitudinilor patriarhale față de actul sexual.

Dr. Mark a adăugat că femeile care nu reușesc să atingă orgasmul sau care pur și simplu nu au relații intime în condiții care să le facă să se simtă bine pot discuta cu medicul lor de familie, deși inițierea discuțiilor despre sănătatea sexuală tinde să cadă în sarcina pacienților și nu în cea a cadrelor medicale. Ea a recunoscut, de asemenea, că majoritatea medicilor primesc puțină formare în domeniul sănătății sexuale. Totuși, „este de datoria lor să știe unde vă aflați și să vă găsească resursele de care aveți nevoie”, a spus Dr. Mark. De exemplu, probleme precum uscăciunea în zona intimă și durerea în timpul sexului după menopauză – care pot duce la lipsa orgasmelor – sunt tratabile.

Dar ea și alți experți în sănătate sexuală au subliniat că există probleme mai mari în joc. Ideea persistentă că plăcerea sexuală a femeilor este cumva secundară.

„Poate fi rezolvat”, a spus Dr. Mintz. „Va fi nevoie de educație, de împuternicire, de acceptarea vibratoarelor și a lubrifianților, de utilizarea cuvântului «clitoris» – și de toate acestea”.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lifestyle

Sala Studio a Teatrului de Stat Constanţa s-a redeschis după renovare

Publicat cu

pe

Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța a fost redeschisă după un amplu proces de renovare. Modernizarea s-a realizat cu ajutorul unui sprijin financiar în valoare de 200.000 de euro.

„Prin sprijinul extrem de important oferit de BCR, precum şi al celorlalţi parteneri, am reuşit să transformăm un spaţiu improvizat într-un punct de referinţă în centrul oraşului. Este o sală care va oferi comunităţii constănţene oportunitatea unor spectacole de teatru de nivel internaţional, dar şi altor evenimente culturale. Acest demers va avea, sperăm noi, şi un rol de model de bune practici, care va impulsiona, mai departe, implicarea mediului de afaceri în dezvoltarea durabilă a culturii constănţene. În egală măsură, ne dorim ca această seară să fie încă o cărămidă la construcţia proiectului „Constanţa – Capitală culturală europeană”, a declarat Erwin Şimşensohn, director general al Teatrului de Stat Constanţa, potrivit news.ro.

Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța a fost renovată

Renovarea Salii Studio a Teatrului de Stat Constanța s-a realizat și cu ajutorul Biroului de Arhitectură SAS, sub coordonarea arhitectului Mihai Stebingăr. Proiectarea lucrărilor au fost realizate pro bono pentru transformarea spațiului într-unul modern, primitor și adaptat nevoilor comunității artistice.

„Ceea ce vedem acum este un demers iniţiat şi realizat impecabil de domnul director Erwin Şimşensohn, împreună cu echipa sa. Un demers asumat cu pasiune, energie şi devotament şi care a determinat ca noi, împreună, iniţial BCR, Studioul de Arhitectură SAS, TSC şi UNITER, iar ulterior şi PPC Energie şi Reţele Electrice Dobrogea, să oferim astăzi, prin finalizarea Sălii Studio a teatrului constănţean, un spaţiu teatral modern, deschis tuturor categoriilor de public, o platformă de promovare a tinerei generaţii, un spaţiu de întâlnire şi de schimburi de idei creative. O platformă culturală locală, regională şi naţională aşteptată cu nerăbdare de creatori şi public”, au afirmat Dragoş Buhagiar, preşedinte UNITER, şi Aura Corbeanu, vicepreşedinte executiv.

Noua Sală Studio BCR este concepută ca un spaţiu multifuncţional, care va putea găzdui spectacole de teatru clasic şi experimental, ateliere şi evenimente culturale care să aducă publicul constănţean faţă în faţă cu artişti locali şi internaţionali, mai arată sursa citată.

Citește mai departe

Lifestyle

Muzeul Național Brukenthal are, de vineri, o bancnotă euro: „Este un produs de suvenir şi un cadou foarte inedit”

Publicat cu

pe

Muzeul Național Brukenthal a lansat, vineri, un nou suvenir. Este vorba despre o bancnotă euro, tipărită în 11.000 de exempplare, cu aprobarea Băncii Naționale a Franței și securizată la standardele impuse de Banca Central Europeană, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

„În anul 2023 a apărut bancnotă 0 Euro Sibiu. Noi eram deja în discuţii cu compania Euro Suvenir România pentru editarea unei bancnote Brukenthal. Astăzi 0 Euro Sibiu se găseşte de cumpărat în magazinul Palatului Brukenthal din Piaţa Mare. Bancnota noastră va avea ca design portalul Palatului Brukenthal şi statuia Baronului. Este un produs de suvenir şi un cadou foarte inedit. De asemenea, sunt colecţionari care doresc să aibă această bancnotă cu valoare de 0 Euro. Pe lângă vinul Brukenthal, vinul SCAF, cafeaua Baronului, ciocolata Brukenthal, parfumul Sophia şi Brukenthal şi alte produse de brand, am dorit din acest an să avem şi această bancnotă. Este un produs suvenir care se găseşte acum la magazinul Palatului Brukenthal. Mulţumesc domnului Marian Lisman, acţionar Euro Suvenir România pentru colaborarea excepţională în realizarea acestei bancnote”, a declarat managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Constantin Chituţă, potrivit sursei citate anterior.

Bancnota euro, suvenir inedit

Proiectul bancnotele de 0 EUR a apărut în Franţa în anul 2015 şi s-a extins ulterior în toate ţările europene. A fost conceput cu scopul de a promova elemente de interes naţional într-o formă unitară la nivelul Uniunii.

Astăzi, bancnotele sunt în toată Uniunea Europeană şi se găsesc la toate magazinele, la toate obiectivele turistice mari. De exemplu, la turnul Eiffel, la ultimul etaj, găsim această bancnotă, la Schonbrunn, oriunde mergem găsim această bancnotă. De asemenea, şi oraşele din diferite ţări şi-au creat o identitate proprie în jurul acestor bancnote. Ce le face atât de speciale ? Sunt tipărite cu aprobarea băncii Franţei la standardele de securitate impuse de Banca Centrală Europeană şi prezintă 14 caracteristici de securitate, similare bancnotelor reale. Şi cel mai important sunt tiraje limitate şi nici o bancnotă nu este identică cu cealaltă. Spre exemplu, la Sibiu am reuşit tipărirea în 2023 a 11.000 de bancnote, iar anul acesta acelaşi tiraj pentru Bancnota Muzeului Brukenthal. Tirajele sunt stabilite în funcţie de apetitul turistic al oraşelor, de obicei”, a declarat Marian Lisman, acţionar Euro Suvenir România.

Bancnota Euro Brukenthal se poate achiziţiona,de vineri, de la magazinul Palatului Brukenthal din Sibiu, la preţul de 30 lei. Se poate şi comanda prin email la [email protected].

Citește mai departe

Lifestyle

Guvernul investește în modernizarea infrastructurii sportive. Constanța și Pitești vor avea stadioane noi, iar în Covasna se va investi într-un patinoar artificial

Publicat cu

pe

Premierul Marcel Ciolacu a participat luni, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare pentru realizarea stadioanelor „Gheorghe Hagi” și „Nicolae Dobrin”, dar și a unui patinoar artificial.

Guvernul investește în modernizarea infrastructurii sportive

Obiectivele de infrastructură sportivă se ridică la valoarea totală de peste un miliard de lei. Acestea sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

„Aceste investiţii subliniază angajamentul ferm al Guvernului pe care îl conduc de a sprijini dezvoltarea infrastructurii sportive şi a sportului de masă. Noile baze sportive vor reprezenta locul din care se va putea construi din nou excelenţa sportivă în România. La nivelul Guvernului vom continua să investim în sport şi în infrastructura sportivă, dar vom veni şi cu programe pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru toţi tinerii din România”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat oficial citat de news.ro.

„Cele trei obiective de investiţii vizează dezvoltarea, modernizarea şi alinierea infrastructurii sportive la standarde europene, cu impact major asupra locuitorilor, sportivilor şi suporterilor cluburilor din Constanţa, Piteşti şi Sfântu Gheorghe, dar nu numai! Sportul înseamnă sănătate, disciplină şi echilibru, iar noi încurajăm practicarea sportului şi performanţa! Astfel, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, sprijină infrastructura sportivă în toate regiunile României şi în toate ramurile sportive”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea.

Constanța și Pitești vor avea stadioane noi, iar în Covasna se va investi într-un patinoar artificial

Prima investiție vizează construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în Constanța, care va avea o capacitate de 18.000 de locuri, pe o suprafață de 64.000 mp. Acesta va cuprinde un teren de antrenament pentru fotbal și atltetism (pistă cu 6 culoare) cu o tribună de aproximativ 1.000 de locuri, o clădire de vestiare pentru antrenament și amenajări exterioare. Valoarea totală a contractului se ridică la peste 490 de milioane de lei, iar durata de proiectare și execuție este de 28 de luni.

Al doilea stadion care va fi construit, „Nicolae Dobrin”, este în municipiul Pitești din județul Argeș și va avea o capacitate de 15.200 de locuri și o suprafață de peste 71.000 mp. Pe lângă noul stadion de fotbal se va realiza și Centrul de copii și juniori FC Argeș și vor fi construite spații de antrenament pentru sporturi conexe cum ar fi box, lupte, judo, karate, dar și spații de birouri, de parcare, comerciale și de expunere și zone de alimentație publică. Valoarea acestui contract se ridică la aproximativ 372 de milioane de lei, iar durata de proiectare și execuție este de 43 de luni.

Cele două stadioane vor fi realizate pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4.

Al treilea obiectiv de investiții este un patinoar artificial care va fi construit în municipiul Sfântu Gheorghe din județul Covasna. Acesta va avea o suprafață de peste 12.000 mp și o capacitate de peste 2.100 de locuri în tribune. Patinoarul va fi dotat cu un centru medical și de metodologie sportivă, iar aici se vor putea găzdui competiții naționale și internaționale la standardele cele mai moderne, promovând atât sportul de performanță, cât și cel de masă. Valoarea contractului este de aproximativ 245 de milioane de lei și are o durată de proiectare și execuție de 40 de luni.

La ceremonia de semnare a contractelor de finanţare pentru cele trei obiective de investiţii sportive au participat, alături de premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, vicepremierul Marian Neacşu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătraşcoiu, consilierul onorific al premierului Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Kelemen Hunor, membru al Parlamentului României, primarul municipiului Piteşti Cristian Gentea, primarul municipiului Constanţa, Virgil Chiţac, primarul oraşului Sfântul Gheorghe, Árpád-András Antal, reprezentanţii firmelor de construcţii care au semnat contractele de realizare a investiţiilor.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare