Connect with us

Publicat cu

pe

Președintele Comisiei de învățâmânt din Senat, Ecaterina Andronescu, este de părere că numărul de ore pe discipline nu ar trebui schimbat și susține că ar fi necesar să se lucreze pe conținutul materiilor, potrivit Agerpres.

„Cred că nu trebuie să centrăm pe numărul de ore, pentru că, din păcate, ceea ce constat de când a fost lansat acest plan-cadru este că nimeni nu s-a gândit să vorbească despre conținuturile disciplinelor. Am vorbit numai dacă am luat o oră de la o disciplină și am trecut-o la altă disciplină. Personal, cred că numărul de ore nu ar trebui schimbat pentru că de bine de rău el este cumva echilibrat și acceptat de toată lumea. Pentru că și acceptarea unei soluții de către sistem este un lucru extraordinar de important. Ar trebui să lucrăm pe conținuturile disciplinelor, pe programele analitice, pentru că acolo trebuie să abandonăm anumite cunoștințe și să încercăm să ne orientăm spre altele. Elevii noștri au alte șanse în a accesa informația”, a susținut Andronescu.

Potrivit acesteia, internetul și tehnologiile informatice din prezent reprezintă cea mai interesantă și cea mai ieftină resursă pe care școala o poate utiliza.

Ea consideră că este necesară realizarea unor platforme informatice cu lecții interactive.

„Cred că ideea de a ne implica în realizarea unor platforme informatice cu lecții interactive, care să fie puse la dispoziția școlii și a elevilor în fiecare zi, și la școală, și acasă, ar putea să fie calea prin care să încercăm să personalizăm educația. Mijloacele acestea pe care ar trebui cu tehnologiile informatice să le punem la dispoziția elevilor ar putea să asigure șanse egale de care vorbim de atâta vreme. Cel care nu are un potențial intelectual sau o capacitate de acumulare cu anumită cinetică mai lentă să aibă la dispoziție, nu contra cost, aceste mijloace informatice la orice oră din zi, atunci când învață la școală sau acasă, și în ritmul lui și cu felul lui de a se racorda la achizițiile pe care le face să poată face acest lucru și în felul acesta să creștem performanța școlii”, a afirmat senatorul, în cadrul dezbaterii naționale privind planurile-cadru.

În opinia sa, în dezbaterea asupra planurilor-cadru ar trebui să se pornească de la a analiza critică, dar nu „desființând” sistemul de educație.

Ecaterina Andronescu a afirmat că dezbaterea ar trebui să pornească mai degrabă de la ceea ce trebuie schimbat în sistemul de învățământ în așa fel încât acesta să crească în performanță.

Președintele Comisiei de învățâmânt a Senatului a spus că nu poate fi negat scopul cultural pe care îl are școala.

„Nu putem să negăm scopul cultural pe care îl are școala și din punctul meu de vedere acest lucru trebuie privit cel puțin din două părți: pe de o parte școala reprezintă instituția care are menirea să transmită tradițiile culturale prin care o națiune își creionează identitatea și își păstrează identitatea, dar, în egală măsură, achizițiile culturale cred că îl fac pe cel școlit să se integreze mai ușor în societate, să înțeleagă lumea din jurul lui și să se poată integra el în această societate cu o anumită tradiție culturală. Cred că și acesta este unul dintre scopurile pe care școala ar trebui să le aibă permanent. Școala trebuie să dea societății acele personalități pregătite în așa fel încât societatea să poată evolua economic pentru fiecare în parte, dar și la nivelul global al ei. Școala nu poate fi văzută în afara evoluției societății”, a arătat Andronescu.

Totodată, senatorul consideră că școala trebuie racordată la nevoile economice din societate și ar trebui să aibă un rol social.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare