Connect with us

Publicat cu

pe

Candidatul PNL la alegerile locale, Cristian Bușoi, și-a lansat astăzi, în dezbatere publică, proiectul de program pentru Primăria Capitalei. El a declarat că singura soluție pentru bunăstrarea bucureștenilor este aplicarea în capitală a unui program liberal.

“Capitala noastră are nevoie de o administrație eficientă, coerentă și consecventă, pentru a recupera decalajul produs, timp de 25 de ani, de amatorism, lipsă de implicare și lucru făcut de mântuială. Aplicarea acestui program înseamnă creșterea calității vieții pentru bucureșteni, prin servicii sociale performante, mediu de viață sănătos și sigur, dezvoltare economică, administrație publică performantă, dezvoltare urbană coerentă și identitate culturală. Împreună cu echipa mea am identificat problemele, avem soluţiile şi ne asumăm să le implementăm, cu seriozitate şi responsabilitate”, a declarat Cristian Bușoi, potrivit unui comunicat de presă.

Iată ce prevede programul lui Cristian Bușoi pentru București:

  • Centura Bucureștiului trebuie să fie cel mai important obiectiv al Primăriei Generale în raport cu Guvernul. Extinderea metroului, reproiectarea conexiunii feroviare-aeriene-rutiere, finalizarea lucrărilor de infrastructură începute și demararea unor investiții în infrastructura de transport, construirea de noi parcări, modernizarea transportului în comun – modernizarea parcului auto al RATB, benzi unice pentru RATB, transport alternativ, sensuri giratorii și sensuri unice, străzi secundare, sistem inteligent de gestionare a traficului, extinderea lui la toate intersecțiile sunt alte puncte importante ale programului meu.
  • Vom investi în sănătate şi în servicii medicale performante. Altfel, bucureştenii vor continua să fie pacienţii clinicilor din afara ţării, iar medicii români vor căuta un loc de muncă în străinătate. Prioritatea este construirea celui mai mare şi mai performant centru medical din Estul Europei la Bucureşti. În acelaşi timp, cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Generale trebuie să funcţioneze eficient şi la cele mai înalte standarde de îngrijire şi tratament.
  • Vom investi în educaţie pentru că astfel ştim că facem o investiţie sigură într-un viitor mai bun pentru copiii noştri. Dezvoltăm infrastructura şcolară pentru a le oferi generaţiilor viitoare cele mai bune şanse de afirmare. În Capitala noastră nu mai poate exista o criză a locurilor în grădiniţe sau a şcolilor nepregătite să înceapă anul şcolar.
  • Vom aplica politici liberale pentru a transforma Bucureştiul într-un centru de afaceri regional. Investitorii privaţi serioşi şi oneşti vor avea un partener de încredere în Primăria Generală. Susţinem iniţiativa privată şi credem că este un resort esenţial pentru a genera prosperitate în comunitate, locuri de muncă şi venituri la bugetul local.
  • Vom reduce factura la căldură a bucureștenilor cu cel putin 30%, în condițiile în care prețul Brent al barilului de petrol este sub 50 de dolari, prin:
    • modernizarea infrastructurii prin investiții în reabilitarea rețele
    • construirea unui incinerator și continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor
    • stimularea unor investiții în regim de parteneriat public-privat pentru noi capacități de producție
    • eficientizarea RADET și ELCEN
    • acordarea de subvenții doar către consumatorii casnici, nu către firme și instituții.
  • Vom pune oraşul în siguranţă prin soluţionarea unei probleme stringente, dar ignorate în ultimii ani: clădirile cu risc seismic. Rezolvarea nu se află la îndemâna primarului general, dar acesta nu poate sta cu mâinile încrucișate. Avem datoria să facem presiuni publice pentru a modifica legislaţia în domeniu şi pentru a începe lucrările de consolidare la peste 600 de clădiri din Bucureşti care, în cazul unui seism puternic, ar putea fi puse la pământ.
  • Vom proteja identitatea şi istoria Capitalei noastre. Există legi care protejează patrimoniul cultural al oraşului şi sancţiuni împotriva celor care încearcă să-l distrugă, iar acestea trebuie aplicate drastric.
  • Reînverzirea orașului, reducerea poluării aerului și a poluării fonice, punerea în valoare a Dâmboviței, eficientizarea serviciilor de salubrizare publică, completarea permanentă a Cadastrului Verde reprezintă, de asemenea, puncte cheie din programul meu.
  • Vom pune în valoare potențial cultural uriaş pe care Capitala noastră îl are, pentru a transforma Bucureștiul în principala destinaţie turistică din Sud-Estul Europei. Inițiativele culturale, private şi non-profit, care au scopul de a promova imaginea Bucureştiului în afara ţării, trebuie încurajate.
  • Vom înființa un birou de sprijin pentru marile investiții și a unui consiliu consultativ al mediului de afaceri. Trebuie să avem o atitudine proactivă în relația cu marile fonduri de investiții și companii internaționale, dar și parteneriate strategice cu alte capitale europene. Nu în ultimul rând, susțin inființarea unui birou de reprezentare și de atragere a fondurilor europene la Bruxelles.
  • La fel de importantă este promovarea Capitalei noastre în străinătate, punerea în valoare a Centrului Vechi, reabilitarea clădirilor istorice și sprijinirea turismului cultural, încurajarea demersurilor private și non-profit pentru dezvoltarea turismului de entertainment.

“Bucureştiul trebuie să redevină Capitala noastră și să își recâștige rolul bine meritat în ierarhia marilor oraşe europene prin: performanţă economică, servicii de calitate, nivel de trai ridicat și infrastructură modernă”, conchide Cristian Bușoi.

Politică

Teleorman, județul cu cele mai mici salarii din țară

Publicat cu

pe

Deși deținător de terenuri fertile și cu o populație angrenată preponderent în agricultură, în prezent, Teleormanul ocupă ultimul loc din România în ceea ce privește nivelul salariului mediu, atrage atenția Daniel Constantin, președintele PNL Teleorman, într-o postare pe Facebook:

„Este o problemă care necesită atenție urgentă, pentru că județul nostru are potențial, iar locuitorii merită o viață mai bună.

Avem de lucrat la atragerea investitorilor. Doar 0.1% din valoarea investițiilor străine la nivel național ajunge în Teleorman.

Avem nevoie de măsuri pentru a revitaliza economia locală, pentru a atrage investiții și pentru a crea în județ locuri de muncă bine plătite.

Infrastructura, educația și promovarea antreprenoriatului sunt doar câteva dintre domeniile în care trebuie să ne concentrăm eforturile, atât noi, cât și colegii din coaliție.

Doar dezvoltarea este soluția și doar împreună putem face schimbarea pe care Teleormanul o merită”.

Citește mai departe

Politică

Daniel Constantin, noul președinte al PNL Teleorman, taie în carne vie: „Niciun compromis cu cei care ne perturbă activitatea”

Publicat cu

pe

O revoluție tăcută s-a produs în cadrul PNL Teleorman, iar Daniel Constantin este protagonistul principal. Noul președinte al filialei i-a eliminat fără menajamente pe cei responsabili de sabotarea ședinței BPJ de săptămâna trecută prin lipsa cvorumului.

Fără a ezita, Constantin a reconfigurat rapid BPJ-ul pentru a putea pregăti campania electorală.

“Nu mai putem tolera jocurile de culise care împiedică progresul filialei și al comunității. Este momentul să acționăm ferm și hotărât pentru o conducere eficientă și puternică”, a declarat noul lider in cadrul ședinței BPN de astăzi.

Ședința BPN de astăzi a confirmat schimbările radicale. Noul Birou Politic Județean a fost aprobat, iar lista membrilor nu mai include multe dintre numele din vechiul BPJ. Un răspuns neașteptat pentru cei care nu au fost la înălțimea așteptărilor și pentru cei care au subestimat hotărârea lui Constantin de a reforma filiala locală.

Această mișcare fără echivoc demonstrează că Daniel Constantin nu se joacă când vine vorba de eficiență și rezultate. Este un semnal clar că în PNL Teleorman nu mai este loc pentru lipsa de performanță și pentru interesele personale în detrimentul celor colective.

Într-un peisaj politic adesea dominat de compromisuri și jocuri de putere, această acțiune fermă ar putea reprezintă un pas vital pentru reabilitarea și consolidarea PNL Teleorman, speră membrii filialei.

Potrivit acestora, Constantin arată că este dispus să facă tot ce este necesar pentru a putea derula o campanie electorala fără sincope în lunile care urmează.

Citește mai departe

Politică

România ar putea plăti despăgubiri de miliarde din cauza Guvernului Cioloș, care a inclus Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Publicat cu

pe

Ponta: Ca deputat voi vota împotriva proiectului Roşia Montană, dar ca premier nu am dreptul

România ar putea fi condamnată în dosarul Roșia Montană, în procesul cu Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), și ar urma să să plătească între 1 și 6 miliarde de dolari companiei canadiene Gabriel Resources, care deține licența pentru a exploata aurul din zonă.

Procedura a fost închisă pe 14 septembrie 2023, după cum au anunțat canadienii, iar acum se așteaptă verdictul.

Principalul argument folosit de Gabriel Resources în cadrul procesului a fost includerea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO.

Dosarul pentru includerea sitului de la Roșia Montană în patrimoniul UNESCO a fost depus pe 4 ianuarie 2017 de fostul ministru al Culturii Corina Șuteu, în ultima zi de mandat a Guvernului Cioloș. Depunerea a fost făcută cu asumarea ministrului Culturii Corina Şuteu, după informarea şi consultarea prim-ministrului Dacian Cioloş şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

În iunie 2017, compania canadiană, acționarul majoritar Roșia Montană Gold Corporation, a chemat România în instanță la un Tribunal al Băncii Mondiale, unde a invocat pierderi de miliarde de dolari din cauză că Guvernul de la Bucureşti a decis să nu aprobe exploatarea minei de aur Roşia Montană. Comitetul Patrimoniului Cultural UNESCO a decis, în iulie 2021, înscrierea sitului Roșia Montană în Patrimoniul cultural imaterial al umanității și în Patrimoniul mondial în pericol, ceea ce înseamnă oprirea oricărui proiect de exploatare minieră.

Compania minieră Gabriel Resources a spus că înscrierea acestui sit în patrimoniul UNESCO vine în contradicție cu „obligațiile” pe care România și le-ar fi asumat prin încheierea contractelor de investiții cu firma canadiană și zădărnicește șansele unei rezolvări amiabile a conflictului juridic.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi24, subiectul a fost discutat miercuri în ședința de Guvern, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor așteptându-se ca România să fie obligată sa plătească cel puțin două miliarde de dolari. Sursele citate au declarat pentru Digi24.ro că cei care ar trebui să plătească sunt „Dacian Cioloș și cei care au provocat scandalul Roșia Montană”, existând la nivelul Guvernului o mare nemulțumire legată de efortul financiar pe care România trebuie să îl facă, având în vedere problemele deja existente cu deficitul bugetar excesiv.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare