Connect with us

Publicat cu

pe

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti – 8.906 şi în judeţele Suceava – 4.996, Argeş – 4.663, Braşov – 4.029 şi Prahova – 3.345, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS), conform Agerpres.ro.

Peste 2.000 de cazuri sunt în judeţele Bacău, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Timiş şi Vrancea.

Distribuţia pe judeţe a cazurilor este următoarea:

* Alba – 945
* Arad – 1.511
* Argeş – 4.663
* Bacău – 2.134
* Bihor – 1.799
* Bistriţa-Năsăud – 1.048
* Botoşani – 1.250
* Braşov – 4.029
* Brăila – 1.330
* Buzău – 1.900
* Caraş-Severin – 517
* Călăraşi – 421
* Cluj – 1.705
* Constanţa – 1.374
* Covasna – 633
* Dâmboviţa – 2.685
* Dolj – 1.371
* Galaţi – 2.920
* Giurgiu – 565
* Gorj – 1.341
* Harghita – 642
* Hunedoara – 1.424
* Ialomiţa – 888
* Iaşi – 2.180
* Ilfov – 1.833
* Maramureş – 878
* Mehedinţi – 1.010
* Mureş – 1.221
* Neamţ – 1.834
* Olt – 1.101
* Prahova – 3.345
* Satu Mare – 203
* Sălaj – 285
* Sibiu – 1.230
* Suceava – 4.996
* Teleorman – 483
* Timiş – 2.034
* Tulcea – 394
* Vaslui – 1.398
* Vâlcea – 899
* Vrancea – 2.227
* Bucureşti – 8.906

Alte 65 de cazuri nu sunt atribuite niciunui judeţ.

Până luni, pe teritoriul României au fost confirmate 73.617 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Business

SIMAVI reacționează în problema posibilei întârzieri a salariilor profesorilor: Am livrat noul kit EduSal în 2 zile de la semnarea contractului cu Ministerul Educației, cu 4 zile înainte de termen

Publicat cu

pe

Având în vedere informațiile eronate din ultimele zile, legate de livrarea kitului EDUSAL pentru plata salariilor aferente lunii ianuarie 2023, compania SIMAVI face următoarele precizări:

Contractul pentru ”Servicii de dezvoltare, suport tehnic și mentenanță corectivă la nivelul sistemului EDUSAL” a fost semnat luni, 06.02.2023 și acoperă perioada februarie – aprilie 2023. Pentru primele două cerințe, setarea parametrilor necesari anului fiscal 2023 și majorarea cu 10% conform art. I din capitolul I al OUG nr. 16/2022, contractul stipulează termen de livrare de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului, respectiv 13.02.2023.

“Înțelegând îngrijorarea personalului din învățământ, vă asigurăm că am făcut eforturi pentru a livra kitul Edusal chiar înainte de acest termen, deși modificările aduse noului kit sunt majore, cu impact diferit pe fiecare categorie de personal din învățământul preuniversitar.

Pentru a veni în sprijinul Ministerului Educației și pentru a preveni intarzieri in distribuirea salariilor, deși contractul a fost semnat în ultimul moment, am livrat kitul Edusal în data de 8 februarie, ora 22.30, după eforturi susținute făcute de echipele tehnice SIMAVI. Având în vedere acest lucru, menționăm că acest kit poate avea unele probleme neașteptate. În cazul în care vor apărea, suntem pregatiti sa le corectăm în cel mai scurt timp printr-o soluție rectificativa.

Reamintim că aplicația EDUSAL este un program informatic pentru calculul si plata salariilor aflat în proprietatea Ministerului Educației.

În speranța că precizările noastre vor contribui la corectă informare a salariaților din învățământ cu privire la plata salariilor prin kitul EDUSAL și vor limita răspândirea de informații eronate, neverificate, vă asigurăm de întreaga noastră considerație”, transmite SIMAVI.

Citește mai departe

Social

Noi marcaje în București care să atenționeze persoanele care traversează cu ochii în telefon

Publicat cu

pe

În aceasta perioadă, conform hotărârii specialiștilor în trafic urban din cadrul Comisiei Tehnice de Circulație și a propunerii Brigăzii Rutiere, pentru reducerea gradului de victimizare în zona trecerilor pentru pietoni, Administrația Străzilor, cu sprijinul Vesta Investment, va executa un marcaj tip inscripție cu textul „FII ATENT!”.

Pentru început, marcajul în cauză va fi aplicat în următoarele locații:

  • Bd. Iuliu Maniu/Str. Lujerului/Șoseaua Virtuții (punct negru);
  • Șos. București-Ploiești/Str. Tipografilor/Fântâna Miorița;
  • Bd. Gării de Nord/Piața Gării de Nord;
  • Calea Dorobanților/Școala Italiană „Aldo Moro”;
  • Bd. Basarabia nr. 50 (punct negru);
  • Bd. Basarabia/Spital Victor Gomoiu.

Măsura a fost adoptată în scopul creșterii siguranței rutiere pe arterele din Municipiul București și are rolul de a determina atât conducătorii autovehiculelor, cât și pietonii, să acorde o atenție sporită atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Reamintim pietonilor să circule pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate și marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de către șoferi.

Totodată, recomandăm conducătorilor auto:

  • să circule cu prudență, în special în zona trecerilor pentru pietoni și a unităților de învățământ;
  • să nu oprească ori să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier;
  • să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
  • să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță;
  • să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri;
  • să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
  • să dea dovada de o conduită preventivă în trafic.

Citește mai departe

Social

Raluca Turcan: Există un clivaj uriaş între ceea ce se pregăteşte în sistemul de educaţie şi ceea ce iese din sistemul de educaţie. Este o fractură între ceea ce se predă şi ceea ce aşteaptă piaţa muncii

Publicat cu

pe

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, susţine că există un clivaj între ceea ce se pregăteşte în sistemul de educaţie şi ceea ce iese din acesta, menţionând că este o fractură între ceea se predă în unităţi de învăţământ şi ceea ce aşteaptă piaţa muncii.

„Finanţarea educaţiei nu poate fi privită separat de calitate şi echitate în educaţie pentru că altfel ne uităm doar la cifre, care sunt din ce în ce mai bune, dar problema e acele cifre se dispersează în societate echitabil, sunt la modul real sprijin pentru cei care participă la întregul sistem de educaţie? Dacă mă uit la partea de asistenţă socială (…) pot să confirm şi să întăresc ideea că există un clivaj uriaş între ceea ce se pregăteşte în sistemul de educaţie şi ceea ce iese din sistemul de educaţie. Este o fractură între ceea ce se predă şi ceea ce aşteaptă piaţa muncii”, a declarat, marţi, Raluca Turcan, conform G4media.ro.

Ea a precizat că toate cursurile oferite prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă trebuie adaptate noilor cerinţe de pe piaţa muncii.

„Aceste cursuri de calificare pe care noi le oferim prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă trebuie adaptate noilor cerinţe de pe piaţa muncii. România se dezvoltă, intră într-o competiţie internaţională, nu mai poţi să mergi doar cu dulgheri şi cu tâmplari, cu toate că este o meserie foarte bine plătită în străinătate, dar apar meserii ale viitorului pe care dacă noi nu le acceptăm şi nu le pregătim, o să ne prindă viitorul nepregătiţi”, a explicat Turcan.

Ea a mai declarat că în privinţa competenţelor digitale ale tinerilor între 16 şi 24 de ani România se află departe de media europeană.

„În ceea ce priveşte competenţele digitale ale tinerilor între 16 şi 24 de ani, România se află la 56% faţă de media europeană de 80%, iar la nivelul întregii populaţii competenţele digitale sunt de 10%, în timp ce la nivel european sunt de 33%. Asta înseamnă meserii noi, calificări noi, pe care noi începem să le pregătim prin actualizarea codului ocupaţiilor din România unde deja am identificat aproximativ 100 de meserii noi, din care 50 de ocupaţii vin să răspundă evoluţiilor din domeniile IT şi digitalizare. De exemplu, analist de testare software, auditor de securitate cibernetică, investigaţii digitale, expert în securitate cibernetică. Sunt meserii noi. Iar pe altele, care nu se mai folosesc de ani de zile, de cel puţin nouă ani de zile le scoatem din Codul ocupaţiilor pentru că nu are rost să focalizezi resurse pe lucruri care nu mai au legătură cu piaţa muncii”, a mai transmis ministrul Muncii.

Ministrul a participat, marţi, la evenimentul de lansare a studiului „Costul educaţiei: Investiţie, randament, impact”, realizat la solicitarea Fundaţiei World Vision România.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare