Connect with us

Publicat cu

pe

Oare sunt de vină emoțiile sau …?

Premierul  Viorica Dăncilă a recunoscut  faptul că preferă să citeasca discursul decât să vorbească liber, acesta fiind, din perspectiva sa, un mod  eficient de a evita greșelile gramaticale și nu numai.

”Decat sa vorbesc liber si sa spun prostii, mai bine sa am o hartiuta in fata si sa spun lucruri corecte”

Cu toate acestea, lucrurile nu îi ies întotdeauna conform planului. Realitatea o contrazice brutal. Cele mai multe greseli au fost făcute când Viorica Dăncila citea de pe foaie. Iată o parte din cele mai mediatizate gafe :

1. In cadrul unei sedinte de guvern, a spus 20-20 in loc de 2020: „Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douazeci şi hotărârea Guvernului

2. A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, in timpul unei sedinte a Executivului, citind de pe foi.
3. La intalnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul raspuns pe care premierul Dancila a stiut sa-l dea la o intrebare in limba engleza din partea omologului israelian a fost: “He, he”.
4.
Gafa de protocol la intalnirea cu Papa Francisc. Viorica Dancila nu a invatat in engleza formula de adresare catre Suveranul Pontif, rostind: “Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity”.
5. „Cei care dezinformeaza UE sunt autisti”- declaratie care i-a adus o plangere la CNCD.
6. Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.
7. A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care Dancila l-a invitat in Palatul Victoria inaintea intonarii imnurilor celor doua tari.
Acesta i-a facut un semn discret sa astepte.
8. A repetat gafa si i-a facut semn premierului croat sa intre in Palat inainte de salutarea garzii de onoare.
9. La finalul declaraţiilor comune, premierul Dancila i-a propus acestuia intr-o engleza stricata: “Make a photo?”.
10. In conferinta de presa comuna, Dancila a declarat: “Am avut discutii foarte interesante privind cooperarea noastra (…) si in perspectiva apartenentei cele doua state”.
11. „Putem spune, pe scurt, că REDUCEM DEMOCRAŢIA… ăăă… reducem birocraţia”- afirmaţie făcută în timpul unei şedinţe de guvern.
12. „Avem apoi oraşul medical universal…universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei”.
13. “Sunt trei stadioane care deja se fac: Dinamo, Rapid şi..Giuleşti” (după ce s-a uitat în mod vizibil pierdută după consilieră, aşteptând să i se şoptească un răspuns).
14. La primirea premierului eston Juri Ratas, Viorica Dancila a ramas blocata pe pista din aeroportul Mihail Kogalniceanu, dupa care si-a intrebat consilierul daca trebuie sa astepte onorul de la soldatii de garda sau poate pleca.
15. I-a uitat numele premierului eston Juri Ratas in cadrul declaratiilor oficiale.
16. Episodul arborarii gresite a steagului Estoniei, situatie corectata chiar de premierul Juri Ratas, in timp ce Viorica Dancila a asistat impasibila, ba chiar a mai si aplaudat gestul acestuia la final.
17. La moţiunea de cenzură depusă de PNL, în Parlament, a spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială: „Când nu aţi mai avut cum să negaţi performanţele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internaţional, Banca Monetară(..)”
18. „De ce minţiţi oamenii că în fiecare lună a crescut preţurile?”- afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzură.
19. „Această dezinformare este pur şi simplu o minciună!” – afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzură.
20. „Majorările de preţuri s-au diminuat.”- afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzura.
21. “Criticile aduse Guvernului de catre Opozitia PARLAMENTALA”.
22 In deplasarea de la Lisabona, Dancila i-a vorbit premierului portughez despre provocarile UE care vor aparea “prost” Brexit.
23. La intoarcerea din vizita facuta in Portugalia, Dancila a declarat ca a vorbit despre preluarea “Presedintiei Romaniei”, fiind vorba de fapt despre preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului European.
24. In cadrul acelorasi declaratii, Dancila a spus ca a mai vorbit si despre dezvoltarea relatiei “privelegiate” dintre Romania si Portugalia.
25. Intr-un interviu acordat la Bruxelles dupa o intalnire cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, Dancila a declarat ca au vorbit despre “abuzul in servici”.
26. In cadrul aceluiasi interviu, Dancila a vorbit despre “dosare care pe urma au fost achitate”, nestiind ca doar oamenii pot fi achitati, nu si dosarele.
27 „Aceste lucruri trebuiesc puse in balanta”; “Imi doresc ca sa pornim de la un moment zero”; “S-a aratat nemultumirea faptului ca nu exista consens”.
28. La Simfonia Lalelor, in Pitesti, copii de grădiniţă au fost puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă, iar o fetiţă de 3 ani a fost pusă să stea în cap în faţa sa. Premierul Dăncila a aplaudat fericita.
29. „Dorim să ne anexăm pe prevenţie”, în loc de „să ne axăm pe prevenţie”.
30. “Am participat la punerea în FUNCŢIE a staţiei de pompare…”.
31. Intr-o sedinta de guvern a pronunţat de trei ori „Boing” numele companiei „Boeing”.
32. „Faceţi un exerciţiu DE IMAGINE şi puneţi-vă în locul meu”.
33. „Am dat ordonanţă de urgenţă cu privire la persoanele cu DEZABILITĂŢI”.
34. „Cu aceste soluţii veţi rezolva problemele care le aveţi”.
35. „Am reuşit să acredităm autorităţile de MENEGEMENT”.
36. „Educaţia şi sănătatea cetăţeanului sunt PREMORDIALE”.
37. „Vreau o relaţie instituţională bună PREŞEDENŢIE, Guvern, Parlament.”
38. Intr-o emisiune TV, intrebata de inundatii si daca sunt culturi afectate, Viorica Dancila raspunde afirmativ, iar apoi recita, minute in sir, despre programele de irigatii ale Guvernului .
39. “Acest guvern a facut ca apa sa fie gratuita pana la statia de pompare”.
40. Crede ca Pakistan si Iran sunt in UE: „Bineînţeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuţii cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”, acestea fiind cele 40 de greşeli identificate de parlamentarul liberal.

 

 

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Teleorman, județul cu cele mai mici salarii din țară

Publicat cu

pe

Deși deținător de terenuri fertile și cu o populație angrenată preponderent în agricultură, în prezent, Teleormanul ocupă ultimul loc din România în ceea ce privește nivelul salariului mediu, atrage atenția Daniel Constantin, președintele PNL Teleorman, într-o postare pe Facebook:

„Este o problemă care necesită atenție urgentă, pentru că județul nostru are potențial, iar locuitorii merită o viață mai bună.

Avem de lucrat la atragerea investitorilor. Doar 0.1% din valoarea investițiilor străine la nivel național ajunge în Teleorman.

Avem nevoie de măsuri pentru a revitaliza economia locală, pentru a atrage investiții și pentru a crea în județ locuri de muncă bine plătite.

Infrastructura, educația și promovarea antreprenoriatului sunt doar câteva dintre domeniile în care trebuie să ne concentrăm eforturile, atât noi, cât și colegii din coaliție.

Doar dezvoltarea este soluția și doar împreună putem face schimbarea pe care Teleormanul o merită”.

Citește mai departe

Politică

Daniel Constantin, noul președinte al PNL Teleorman, taie în carne vie: „Niciun compromis cu cei care ne perturbă activitatea”

Publicat cu

pe

O revoluție tăcută s-a produs în cadrul PNL Teleorman, iar Daniel Constantin este protagonistul principal. Noul președinte al filialei i-a eliminat fără menajamente pe cei responsabili de sabotarea ședinței BPJ de săptămâna trecută prin lipsa cvorumului.

Fără a ezita, Constantin a reconfigurat rapid BPJ-ul pentru a putea pregăti campania electorală.

“Nu mai putem tolera jocurile de culise care împiedică progresul filialei și al comunității. Este momentul să acționăm ferm și hotărât pentru o conducere eficientă și puternică”, a declarat noul lider in cadrul ședinței BPN de astăzi.

Ședința BPN de astăzi a confirmat schimbările radicale. Noul Birou Politic Județean a fost aprobat, iar lista membrilor nu mai include multe dintre numele din vechiul BPJ. Un răspuns neașteptat pentru cei care nu au fost la înălțimea așteptărilor și pentru cei care au subestimat hotărârea lui Constantin de a reforma filiala locală.

Această mișcare fără echivoc demonstrează că Daniel Constantin nu se joacă când vine vorba de eficiență și rezultate. Este un semnal clar că în PNL Teleorman nu mai este loc pentru lipsa de performanță și pentru interesele personale în detrimentul celor colective.

Într-un peisaj politic adesea dominat de compromisuri și jocuri de putere, această acțiune fermă ar putea reprezintă un pas vital pentru reabilitarea și consolidarea PNL Teleorman, speră membrii filialei.

Potrivit acestora, Constantin arată că este dispus să facă tot ce este necesar pentru a putea derula o campanie electorala fără sincope în lunile care urmează.

Citește mai departe

Politică

România ar putea plăti despăgubiri de miliarde din cauza Guvernului Cioloș, care a inclus Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Publicat cu

pe

Ponta: Ca deputat voi vota împotriva proiectului Roşia Montană, dar ca premier nu am dreptul

România ar putea fi condamnată în dosarul Roșia Montană, în procesul cu Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), și ar urma să să plătească între 1 și 6 miliarde de dolari companiei canadiene Gabriel Resources, care deține licența pentru a exploata aurul din zonă.

Procedura a fost închisă pe 14 septembrie 2023, după cum au anunțat canadienii, iar acum se așteaptă verdictul.

Principalul argument folosit de Gabriel Resources în cadrul procesului a fost includerea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO.

Dosarul pentru includerea sitului de la Roșia Montană în patrimoniul UNESCO a fost depus pe 4 ianuarie 2017 de fostul ministru al Culturii Corina Șuteu, în ultima zi de mandat a Guvernului Cioloș. Depunerea a fost făcută cu asumarea ministrului Culturii Corina Şuteu, după informarea şi consultarea prim-ministrului Dacian Cioloş şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

În iunie 2017, compania canadiană, acționarul majoritar Roșia Montană Gold Corporation, a chemat România în instanță la un Tribunal al Băncii Mondiale, unde a invocat pierderi de miliarde de dolari din cauză că Guvernul de la Bucureşti a decis să nu aprobe exploatarea minei de aur Roşia Montană. Comitetul Patrimoniului Cultural UNESCO a decis, în iulie 2021, înscrierea sitului Roșia Montană în Patrimoniul cultural imaterial al umanității și în Patrimoniul mondial în pericol, ceea ce înseamnă oprirea oricărui proiect de exploatare minieră.

Compania minieră Gabriel Resources a spus că înscrierea acestui sit în patrimoniul UNESCO vine în contradicție cu „obligațiile” pe care România și le-ar fi asumat prin încheierea contractelor de investiții cu firma canadiană și zădărnicește șansele unei rezolvări amiabile a conflictului juridic.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi24, subiectul a fost discutat miercuri în ședința de Guvern, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor așteptându-se ca România să fie obligată sa plătească cel puțin două miliarde de dolari. Sursele citate au declarat pentru Digi24.ro că cei care ar trebui să plătească sunt „Dacian Cioloș și cei care au provocat scandalul Roșia Montană”, existând la nivelul Guvernului o mare nemulțumire legată de efortul financiar pe care România trebuie să îl facă, având în vedere problemele deja existente cu deficitul bugetar excesiv.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare