Connect with us

Publicat cu

pe

Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2024 comparativ cu luna aprilie 2023 a fost 5,9%, arată datele Institutului Național de Statistică. Aceasta fusese în martie de 6,6%.

Rata anuală a inflaţiei în perioada aprilie 2024 – aprilie 2023 a scăzut la 5,9%, cele mai mari majorări fiind înregistrate la capitolul serviciilor, 10,05%. În perioada menţionată, preţurile mărfurilor nealimentare au crescut cu 7,17%, iar cele ale mărfurilor alimentare au crescut cu 2,07%. Raportat la luna anterioară, în aprilie 2024, preţurilor bunurilor de consum au cunoscut o creştere de 0,08%. Rata inflaţiei de la începutul anului (aprilie 2024 comparativ cu decembrie 2023) a fost de 2,4%.

Cea mai mare creştere de preţuri din ultimele 12 luni s-au înregistrat la serviciile poştale, care s-au scumpit cu 26,25%. Alte creşteri însemnate de preţuri în această categorie s-au înregistrat la serviciile de apă canalizare, salubritate (16,49%) şi la serviciile medicale (13,67%). Dintre produsele alimentare, cele mai mari creşteri au fost consemnate la conservele din fructe (10,78%), la carnea de bovine (9,25%), şi peștele proaspăt (7,82%). La băuturi, prețul berii s-a majorat în ultimul an cu 8,97%, iar cel al vinului cu 8,39%.

În privinţa mărfurilor nealimentare, detergenții rămân în continuare produsul cu cele mai mari scumpiri (25,64%), urmați de medicamente (23,86%).

În perioada aprilie 2024 – aprilie 2023, cea mai mare scădere de preţuri a fost înregistrată la făină (-30,34%). Prețurile energiei electrice s-au redus cu 3,08% în același interval.

Business

Tehnologiile de ultimă oră din fabricile HS Timber Group fac mai ușoară prelucrarea lemnului

Publicat cu

pe

Pentru a se asigura că prelucrarea lemnului se desfășoară în condiții optime, compania HS Timber Group a făcut dintotdeauna din investițiile în echipamente și aparaturi de ultimă generație o prioritate.

Fiindcă știe că doar așa poate asigura un grad ridicat de automatizare în fabrici, dar și un control riguros al calității lemnului.

În fabricile sale, materia primă este folosită în proporție de 100% și nimic nu se aruncă.

Ceea ce rămâne se transformă în energie verde, iar acest lucru confirma o valoare importantă a companiei, și anume sustenabilitatea și grija pentru mediul înconjurător.

Fabrica de la Reci, din județul Covasna, își produce toate resursele intern, inclusiv cele energetice. Iar în acest lanț responsabil de producție s-a făcut, de-a lungul timpului, o investiție de 175 de milioane de euro. Astfel, eficiența este pe primul loc când vine vorba despre prelucrarea lemnului, iar cei circa 600 de oameni care lucrează în fabrică se bucură de noile tehnologii care îi ajută să își facă mai bine treaba.

La Comănești, în cea mai mare fabrică de panel într-un singur loc din lume, au fost investite 35 de milioane de euro și sunt asigurate peste 700 de locuri de muncă. Aici, fabrica și localitatea s-au dezvoltat împreună în cei 14 ani de activitate. Iar datorită tehnologiilor performante, materiile prime care ar fi devenit deșeuri sau lemne de foc se transformă aici în panel de calitate care este exportat și folosit în multe țări ale lumii.

Citește mai departe

Business

HS Timber Group și comunitățile locale lucrează împreuna de mulți ani și se pot baza pe o relație de parteneriat autentic

Publicat cu

pe

Una dintre prioritățile HS Timber Group este să transforme în bine viețile oamenilor cu care lucrează.

Unii dintre ei fac parte din familii care lucrează în fabrici de generații și lasă moștenire pasiunea pentru prelucrarea lemnului.

Pentru oamenii de aici, condițiile de lucru sunt un aspect deosebit de important – de la transportul asigurat și până la posibilități de creștere profesională, mediul în care aceștia muncesc este unul în care nu doar că se simt în siguranță, ci simt că aduc un aport valoros comunității din care fac parte.

Investițiile HS Timber Group le-au permis multor oameni să își câștige în continuare existența în locul unde s-au născut, iar unora le-au oferit șansa să se întoarcă înapoi acasă după o perioadă petrecută în străinătate.

Câteva exemple relevante care evidențiază tradiția implicării sociale a HS Timber sunt investiția de 80.000 de euro pentru achiziționarea unei ambulanțe tip SMURD tip B2, cu ajutorul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Covasna din 2022, sau reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ciprian Porumbescu” și a Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Comănești.

HS Timber și comunitățile locale lucrează împreuna de mulți ani și se pot baza pe o relație de parteneriat autentic.

Citește mai departe

Business

Revolut deschide o sucursală în România și schimbă IBAN-urile clienților români

Publicat cu

pe

Revolut va deschide o sucursală în România și va începe implementarea IBAN-ului românesc. Acesta din urmă va fi furnizat în ultimul trimestru al anului, de sucursala din România a Revolut Bank UAB, conform RevistaBiz.

Când se deschide sucursala Revolut în România

Deschiderea efectivă a sucursalei Revolut în țară este programată în decembrie 2024. Clienții noi, dar și cei existenți în România vor primi și un număr de cont cu un IBAN românesc.

Toate conturile vor fi administrate de sucursala din România a Revolut Bank UAB. Depozitele clienților vor continua să fie garantate până la 100.000 de euro de Fondul Lituanian de Garantare a Depozitelor. Revolut Bank operează pe 30 de piețe din Spațiul Economic European (SEE) și este autorizată și reglementată de Banca Centrală Europeană și de Banca Lituaniei.

„Operaționalizarea sucursalei Revolut Bank UAB în România și faptul că vom oferi propriile IBAN-uri românești reprezintă un nou pas către obiectivul de a deveni contul bancar principal pentru clienții din această piață. Punem mare accent pe capacitatea de a fi relevanți la nivel local în fiecare țară în care operăm”, a declarat Gabriela Simion, Manager General al Revolut Bank UAB Sucursala România.

Serviciile legate de conturile de plăți utilizate de clienți, de exemplu Cont Personal, Conturi Comune, Planuri Plătite, debite directe și transferuri de bani pe plan local și internațional, Conturile de economii, Revolut <18, schimb valutar, Revolut Pro, se vor furniza prin intermediul sucursalei din România. Celelalte servicii vor fi livrate de alte entități din grup, asemănător modului în care în prezent sunt furnizate.

Cei care utilizează Revolut de mai mult timp își vor actualiza în curând informațiile personale și se vor identifica în timpul procesului de migrare, având în vedere că legislația românească se va aplica în cazul conturilor clienților.

Aceștia vor trebui să reconfirme citirea tuturor documentelor cu termeni și condiții pentru produsele pe care le folosesc, deoarece acestea vor fi aliniate cu legislația din România, care acum se va aplica și va proteja clienții. Clienții vor fi informați direct în aplicație și prin email cu privire la pașii care trebuie făcuți pentru trecerea la IBAN-ul local actualizat.

Citește mai departe
Business8 ore înainte

Tehnologiile de ultimă oră din fabricile HS Timber Group fac mai ușoară prelucrarea lemnului

Business9 ore înainte

HS Timber Group și comunitățile locale lucrează împreuna de mulți ani și se pot baza pe o relație de parteneriat autentic

Social15 ore înainte

MApN a ridicat patru avioane de luptă, după ce rușii au atacat cu drone mai multe obiective din Ucraina, la granița cu România. O dronă ar fi intrat în spațiul național

Businesso zi înainte

Revolut deschide o sucursală în România și schimbă IBAN-urile clienților români

Politicăo zi înainte

Iohannis, despre aderarea la Schengen cu frontierele terestre: „S-a lucrat tot timpul foarte intens pentru acest obiectiv”

Politică2 zile înainte

Când ar putea începe ANAF recuperarea sumelor încasate nelegal de soţii Iohannis din închirierea unor spații pe care le-au deținut. Explicațiile ANAF

Politică2 zile înainte

Klaus Iohannis a anunțat că nu vrea legi în favoarea sa: „Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine şi pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe”

Social2 zile înainte

Ne apropiem de momentul în care românii vor putea călători fără viză în SUA. MAI a prezentat demersurile făcute pentru programul Visa Waiver

Politică2 zile înainte

Klaus Iohannis rămâne fără două imobile din Sibiu și trebuie să dea înapoi 260.000 de euro

Social2 zile înainte

Guvernul alocă încă 15.000 de lei pentru familiile afectate de inundații. Boloș: „Vom aloca suplimentar 35 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară”

Facebook

Articole Populare