Connect with us

Publicat cu

pe

Mediul online facilitează dezvoltarea relațiilor între oameni. Un studiu publicat în „Procedings of the National Academy of Sciences” arată că persoanele heterosexuale sunt mai susceptibile pentru a întâlni un partener romantic în mediul online decât prin contacte directe în viața reală. Aplicațiile de dating, precum Tinder, înregistrează cifre uluitoare în privința numărului de utilizatori.

Tinder

Concepută cu o interfață simplă, ușor de folosit, aplicația sortează utilizatorii în funcție de locație. Astfel, aceasta permite persoanelor interesate de dating online să se cunoască între ele și să stabilească întâlniri. În momentul în care unui individ îi este prezentată fotografia unei persoane din proximitatea sa geografică, acesta poate să gliseze spre dreapta- „like/ îmi place”-,sau spre stânga- „pass/ trec la următorul utilizator”. Dacă doi utilizatori se plac unul pe celălalt, se consideră „match” iar aceștia pot discuta pe chat-ul aplicației.

Văzut din afară, Tinder poate fi perceput ca o soluție pentru oamenii care își doresc o relație. Odată ce intri în lumea sa, poți constata mai multe chestiuni pro și contra dating-ului online.

Așadar care sunt lucrurile învățate în urma utilizării aplicației?

  1. Nu trebuie să te prezinți într-un fel pompos pentru a atrage persoane

Unul dintre secretele aplicației este minimalismul. Pe Tinder nimeni nu are nevoie de prezentări ample în care sunt consemnate serii întregi de calități și defecte. O simplă fotografie și câteva cuvinte sau emoji sunt de ajuns. Prima impresie joacă un rol important în cazul aplicației de dating deoarece după vizualizarea pozei, utilizatorul trebuie să decidă dacă să intre sau nu în contact cu persoana prezentată. În cele mai multe cazuri, curiozitatea împinge oamenii către pasul următor și anume conversația pe chat-ul aplicației.

  1. Un zâmbet îți crește considerabil șansele de a interacționa cu cât mai mulți oameni

Nimeni nu vrea să iasă cu o persoană care nu este distractivă. Cum fotografia este cartea de vizită a unui utilizator Tinder, aceasta ar fi de preferat să îl arate zâmbind. Astfel, tot mai multe persoane vor dori să interacțíoneze cu acesta.

  1. Respingerea în baza aspectului fizic este o teamă constantă în rândul tinerilor

Tot mai mulţi adolescenţi care îşi fac cont pe Tinder preferă să îşi alcătuiască o galerie cu poze de grup. Considerându-se neatractivi din punct de vedere fizic, aceştia induc în eroare utilizatorii care glisează spre dreapta neştiind exact cu care dintre persoanele aflate în fotografii comunică.

  1. Prejudecățile duc adesea la scurtarea conversațiilor

O parte semnificativă a utilizatorilor preferă să exploateze subiecte diverse. Pudoarea și impresiile despre vreme nu asigură o conversație lungă. Totodată atacarea unor comunități precum LGBT nu aduce faimă nimănui, ci mai degrabă conduce la „pass”.

Tinder oferă comunității LGBT libertate de exprimare. Anul trecut, aplicația anunța că oamenii vor putea selecta până la trei termeni care descriu cel mai bine orientarea lor sexuală într-o casetă numită simplu „Orientation/Orientare sexuală”, conform CNN.

  1. În mediul online, persoanele sunt dezlănțuite. Față în față, timiditatea își spune cuvântul

Majoritatea oamenilor se simt mult mai confortabil atunci când își descriu fanteziile pe un chat de dating. Lucrurile se schimbă însă în momentul în care utilizatorii se întâlnesc în realitate. Dacă pe Tinder aceștia sunt capabili să stea ore-n șir pentru a scrie și rescrie despre anumite chestiuni din sfera aceasta, față în față, utilizatorii popularei aplicații sunt mult mai rezervați.

  1.  Multe persoane se tem de relații serioase

Deși utilizează o aplicație de dating, oamenii fug de angajamente. O persoană din trei optează pentru flirturi și maxim o întâlnire fugitivă între patru ochi. Anumiți indivizi chiar aleg să descrie motivele pentru care privesc cu frică o relație serioasă. Cauza frecventă menționată de către aceștia este nereușita în relația precedentă.

  1. Creșterea numărului de urmăritori și al numărului de aprecieri pe rețelele de socializare reprezintă un motiv pentru care lumea își face cont pe Tinder

În ziua de astăzi, oricine vrea să aibă cât mai mulți urmăritori și cât mai multe aprecieri pe Facebook, sau pe Instagram. Cum  erele „#followforfollow” și „#likeforlike” au apus, utilizatorii de pretutindeni sunt nevoiți să se adapteze. Prin urmare, o parte dintre aceștia migrează pe Tinder în speranța de a discuta cu persoane dornice de a împărți follow și like în stânga și-n dreapta.

  1. Dacă cineva pare perfect din toate punctele de vedere, înseamnă că ascunde ceva

Imaginea omului ideal este ușor de construit pe chat-ul aplicației. Orice persoană poate părea empatică în momentul în care primește detalii despre cum a eșuat relația utilizatorului sugerat de Tinder. Oricine poate căuta pe internet câteva cuvinte despre „Pisica lui Schrödinger” și le poate rescrie în chat din dorința de a părea interesat și de alte subiecte înafară de sex. Odată puși față în față, lucrurile se schimbă pentru potențialii parteneri. Oamenii sunt avansați într-un domeniu și începători în altul. Nimeni nu poate deține cunoștințe despre orice.

  1. Cu cât ai mai puține așteptări pentru prima întâlnire, cu atât mai bine pentru tine 

Tinder este aplicația în care utilizatorii își pot crea o imagine strălucitoare iar lumea reală este locul în care aceasta pălește. Uneori, anumite detalii importante, între care starea civilă a persoanelor, nu sunt furnizate decât pe parcursul întâlnirii față în față. Totodată, interesul manifestat în mediul online poate să nu fie același cu interesul manifestat la fața locului.         

  1. Cunoscuții tăi se pot simți la fel de singuri ca tine

Pe Tinder, oamenii sunt sugeraţi unii altora în funcție de proximitatea geografică. Acest lucru poate conduce la descoperirea că anumiți cunoscuţi ai utilizatorilor folosesc aplicația de dating. În lumea Tinder, nimic nu este considerat mai dubios decât să fii nevoit să dai ,,pass” fostului coleg de liceu, sau vecinului de la parter.

Aplicația -atât de populară mai ales în rândul tinerilor-, se dezvoltă pe zi ce trece. Un buton de panică a fost implementat de curând pentru întâlnirile care iau o întorsătură neașteptată. Conceput după modelul butonului de siguranță Uber, noul feature are menirea de a alerta autoritățile şi de a le furniza acestora date esențiale pentru localizarea persoanelor ale căror întâlniri devin periculoase.

Decizia implementării butonului de panică a fost luată după ce în toată lumea a crescut numărul persoanelor care au raportat că au fost violate la prima întâlnire stabilită pe o aplicație de dating.

Cu măsuri de siguranță, Tinder continuă să fie accesat de milioane de persoane. Totodată, cele mai recente date furnizate de către App Annie şi preluate de către CNBC arată că din 8 martie a.c numărul persoanelor active a crescut considerabil. Acest fapt se datorează în mare parte perioadei de izolare voluntară impusă de criza de sănătate COVID-19.

Încurajând utilizatorii să respecte măsurile dispuse de autorități, Tinder a oferit gratuit un feature numit Passport. Astfel, până la sfârșitul lunii aprilie, persoanele care foloseau aplicația puteau să se conecteze cu oameni din alte ţări.

Însă rămâne de văzut dacă oamenii din întreaga lume se pot îndrăgosti fără a se cunoaște faţă în faţă.

 

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lifestyle

SIMAVI a sărbătorit Ziua Internațională a Francofoniei la Bruxelles

Publicat cu

pe

SIMAVI a marcat Ziua Francofoniei la Bruxelles printr-un concert extraordinar, alături de Ambasada României în Regatul Belgiei și Institutul Cultural Român.

Partenerii constanți în realizarea acestor acțiuni sunt Reprezentanța Organizației Internaționale  a Francofoniei pe lângă UE și Grupul Ambasadorilor Francofoni de la Bruxelles, dar anul acesta li s-a alăturat și compania românească de IT Software Imagination & Vision (SIMAVI).

AdvertisementAlexandru Coșbuc-Ionescu, Vicepreședinte SIMAVI: “Suntem onorați să putem promova atât software românesc, cât și artiști români la Comisia Europeană.”

Această declarație vine în contextul în care SIMAVI este compania IT românească care furnizează servicii software principalelor organizații ale CE.

„Colaborarea noastră cu reprezentanții Europei de la Bruxelles din ultimii 15 ani, ca furnizor de proiecte de eLearning pentru specialiștii Directoratelor Generale, este completată astăzi de o nouă dimensiune – aceea de susținători ai valorilor culturale francofone”, a adăugat Vlad Zaharia, Territory Manager EMEA Region la SIMAVI.

Cu această ocazie, gazdele și invitații au marcat 31 de ani de la aderarea României la OIF și au reamintit importanța valorilor francofoniei, țara noastră fiind desemnată în 2007 de către Secretarul General al Francofoniei, “stat-far al francofoniei” în regiunea Europei Centrale și de Est.

În seara zilei de 13 martie 2024 a avut loc excepționalul concert „L’amour en heritage”,  susținut de soprana Irina Baianț, actorul și tenorul Adrian Nour și de Andrei Tudor, în calitate de compozitor, dirijor și pianist, artiști foarte cunoscuți atât în lumea muzicală a României, cât și peste hotare.

La Muzeul de Artă și Istorie din capitala Belgiei, în fața unei săli pline, cei trei artiști celebri au cântat arii muzicale franco-române, abordând stiluri variate, de la melodii franceze celebre la reinterpretări din folclorul românesc.

Repertoriul bogat, interpretat cu măiestrie și sensibilitate de cei trei artiști, a încântat o audiență vastă, formată din  reprezentanți ai corpului diplomatic, reprezentanți ai mediului de afaceri din Belgia, precum și ai comunității românești, programul concertului „L’amour en heritage” fiind special conceput pentru a atrage un public larg.

Citește mai departe

Lifestyle

Ministerul Culturii, condus de Raluca Turcan, a luat decizia ca, de 1 decembrie, intrarea în muzee să fie gratuită

Publicat cu

pe

Ministerul Culturii, condus de Raluca Turcan, a luat decizia ca, de 1 decembrie, intrarea în muzee să fie gratuită. 

De “1 Decembrie Cultural”, accesul în reţeaua muzeelor din subordinea Ministerului Culturii este gratuit pentru toţi vizitatorii.

Iată care sunt teatrele, muzeele, bibliotecile, filarmonicile, teatrele de operă şi operetă care invită publicul să sărbătorească împreună 1 Decembrie Cultural în BUCUREȘTI: 

  • Artexim;
  • Biblioteca Naţională a României;
  • Centrul Naţional al Dansului;
  • Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”;
  • Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”;
  • Filarmonica „George Enescu”;
  • Institutul Naţional al Patrimoniului;
  • Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare;
  • Muzeul Naţional „George Enescu”;
  • Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi;
  • Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”;
  • Muzeul Naţional al Ţăranului Român;
  • Muzeul Naţional Brătianu;
  • Muzeul Naţional de Artă Contemporană;
  • Muzeul Naţional de Istorie a României;
  • Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”;
  • Muzeul Ororilor Comunismului în România;
  • Opera Naţională Bucureşti;
  • Teatrul Muzical Ambasadorii;
  • Teatrul Naţional Bucureşti „I.L. Caragiale”;
  • Teatrul Naţional de Operă şi Musical „Ion Dacian”.

1 Decembrie Cultural în ȚARĂ va fi organizat la:

  • Centrul Cultural Topliţa;
  • Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi;
  • Muzeul Naţional Bran;
  • Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni;
  • Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu;
  • Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca;
  • Muzeul Naţional Peleş din Sinaia;
  • Opera Naţională Română din Cluj-Napoca;
  • Opera Naţională Română din Timişoara;
  • Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara;
  • Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi;
  • Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa;
  • Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Românii din diaspora au ocazia să sărbătorească Ziua Națională prin instituțiile ce vor organiza evenimente în mai multe orașe la nivel internațional, după cum urmează:

  • Centrul Național de Artă Tinerimea Română – Madrid și Barcelona, Spania;
  • Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” – Washington, New York, Chicago și Seattle – Statele Unite ale Americii;
  • Filarmonica „George Enescu” – Roma, Italia;
  • Muzeul Național „George Enescu” – Haga, Țările de Jos (eveniment organizat în parteneriat);
  • Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – Rabat, Maroc;
  • Teatrul Muzical Ambasadorii – Bratislava, Slovacia; Chișinău și Ialoveni, Republica Moldova.
Citește mai departe

Lifestyle

Sibiul, din nou în centrul activității culturale

Publicat cu

pe

Tot mai multe evenimente culturale, la care participă mii de oameni, au loc la Sibiu. În weekend, la Sibiu a avut loc Concertul MANIFEST, unul dintre mai ambițioase proiecte ale Asociației Culturale Play.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă că muzica face punte între minte şi suflet, iar peste 10.000 de copii din Sibiu, alături de părinții lor, sunt beneficiarii anuali direcţi ai proiectelor si programelor de educație culturală şi artistică ale asociatiei.

“Muzica face punte între minte și suflet!

Sute de oameni au pus mâna pe chitară, au atins corzile la unison, în cadrul celui mai ambițios proiect al Asociației Culturale Play – Concertul MANIFEST.

Peste 10.000 de copii din Sibiu, alături de părinții lor, sunt beneficiarii anuali direcţi ai proiectelor si programelor de educație culturală şi artistică ale asociatiei.

Studiul muzicii, orele de repetiții, emoția prezentării unei melodii în fața publicului, bucuria unui rezultat remarcabil obținut alături de colegi și profesori sunt momente pe care mi le amintesc cu drag și care au avut o contribuție esențială în formarea mea ca adolescent.

Asocierea dintre bucuria muzicii și programele educaționale colaborative reprezintă un pilon esențial pentru dezvoltarea noastră culturală și artistică și încurajez de multă vreme astfel de inițiative.

Cu atât mai mult, din postura de ministru al Culturii, mi-am dorit să susțin proiectul „Pune mâna pe chitară”, pentru că acest instrument are puterea de a ne aduce împreună peste barierele de generație.  Cred că șansa  tinerilor de a studia și de a împărtăși pasiunea pentru muzică alături de mentori și profesioniști reputați este o experiență deosebită în această etapă a vieții.

Tinerilor muzicieni le doresc să-și păstreze și dezvolte iubirea pentru muzică, dorința de a deveni mai buni și perseverența de a-și urmări visurile și de a-și împlini potențialul!

Felicit organizatorii, Asociația Culturală Play, pentru munca neobosită și mulțumesc Muzeului Astra, gazda Festivalului Sibiu Guitar Meeting și domnului Ciprian Ștefan pentru sprijinul constant și deplin pe care îl acordă evenimentelor culturale de calitate”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citește mai departe
Lifestyleo săptămână înainte

SIMAVI a sărbătorit Ziua Internațională a Francofoniei la Bruxelles

Politicăo săptămână înainte

Daniel Constantin, noul președinte al PNL Teleorman, taie în carne vie: „Niciun compromis cu cei care ne perturbă activitatea”

Business2 luni înainte

eFactura SVAP, softul performant dezvoltat de SIMAVI, care face în mod automat, pentru tine, toate raportările către ANAF

Ponta: Ca deputat voi vota împotriva proiectului Roşia Montană, dar ca premier nu am dreptul
Politică2 luni înainte

România ar putea plăti despăgubiri de miliarde din cauza Guvernului Cioloș, care a inclus Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Business3 luni înainte

Alexandru Coșbuc, SIMAVI: Anul 2024, sub semnul inteligenței artificiale (Video)

Business4 luni înainte

eFactura SVAP, softul performant dezvoltat de SIMAVI, care face în mod automat toate raportările necesare de la 1 ianuarie

Lifestyle4 luni înainte

Ministerul Culturii, condus de Raluca Turcan, a luat decizia ca, de 1 decembrie, intrarea în muzee să fie gratuită

Business5 luni înainte

eFactura SVAP, softul performant care poate face în mod automat toate raportările necesare de la 1 ianuarie

Business5 luni înainte

Compania românească care furnizează servicii informatice direct către organizații ale Comisiei Europene a creat roboții-asistenți pentru a înlocui gestionarea manuală a documentelor financiar-contabile

Business5 luni înainte

O stradă bine semnalizată este o stradă mai sigură! Semnalizarea rutieră, crucială în prevenirea accidentelor de circulație

Facebook

Articole Populare