Connect with us

Lifestyle

10 lucruri învățate pe Tinder

Publicat cu

pe

Mediul online facilitează dezvoltarea relațiilor între oameni. Un studiu publicat în „Procedings of the National Academy of Sciences” arată că persoanele heterosexuale sunt mai susceptibile pentru a întâlni un partener romantic în mediul online decât prin contacte directe în viața reală. Aplicațiile de dating, precum Tinder, înregistrează cifre uluitoare în privința numărului de utilizatori.

Tinder

Concepută cu o interfață simplă, ușor de folosit, aplicația sortează utilizatorii în funcție de locație. Astfel, aceasta permite persoanelor interesate de dating online să se cunoască între ele și să stabilească întâlniri. În momentul în care unui individ îi este prezentată fotografia unei persoane din proximitatea sa geografică, acesta poate să gliseze spre dreapta- „like/ îmi place”-,sau spre stânga- „pass/ trec la următorul utilizator”. Dacă doi utilizatori se plac unul pe celălalt, se consideră „match” iar aceștia pot discuta pe chat-ul aplicației.

Văzut din afară, Tinder poate fi perceput ca o soluție pentru oamenii care își doresc o relație. Odată ce intri în lumea sa, poți constata mai multe chestiuni pro și contra dating-ului online.

Așadar care sunt lucrurile învățate în urma utilizării aplicației?

  1. Nu trebuie să te prezinți într-un fel pompos pentru a atrage persoane

Unul dintre secretele aplicației este minimalismul. Pe Tinder nimeni nu are nevoie de prezentări ample în care sunt consemnate serii întregi de calități și defecte. O simplă fotografie și câteva cuvinte sau emoji sunt de ajuns. Prima impresie joacă un rol important în cazul aplicației de dating deoarece după vizualizarea pozei, utilizatorul trebuie să decidă dacă să intre sau nu în contact cu persoana prezentată. În cele mai multe cazuri, curiozitatea împinge oamenii către pasul următor și anume conversația pe chat-ul aplicației.

  1. Un zâmbet îți crește considerabil șansele de a interacționa cu cât mai mulți oameni

Nimeni nu vrea să iasă cu o persoană care nu este distractivă. Cum fotografia este cartea de vizită a unui utilizator Tinder, aceasta ar fi de preferat să îl arate zâmbind. Astfel, tot mai multe persoane vor dori să interacțíoneze cu acesta.

  1. Respingerea în baza aspectului fizic este o teamă constantă în rândul tinerilor

Tot mai mulţi adolescenţi care îşi fac cont pe Tinder preferă să îşi alcătuiască o galerie cu poze de grup. Considerându-se neatractivi din punct de vedere fizic, aceştia induc în eroare utilizatorii care glisează spre dreapta neştiind exact cu care dintre persoanele aflate în fotografii comunică.

  1. Prejudecățile duc adesea la scurtarea conversațiilor

O parte semnificativă a utilizatorilor preferă să exploateze subiecte diverse. Pudoarea și impresiile despre vreme nu asigură o conversație lungă. Totodată atacarea unor comunități precum LGBT nu aduce faimă nimănui, ci mai degrabă conduce la „pass”.

Tinder oferă comunității LGBT libertate de exprimare. Anul trecut, aplicația anunța că oamenii vor putea selecta până la trei termeni care descriu cel mai bine orientarea lor sexuală într-o casetă numită simplu „Orientation/Orientare sexuală”, conform CNN.

  1. În mediul online, persoanele sunt dezlănțuite. Față în față, timiditatea își spune cuvântul

Majoritatea oamenilor se simt mult mai confortabil atunci când își descriu fanteziile pe un chat de dating. Lucrurile se schimbă însă în momentul în care utilizatorii se întâlnesc în realitate. Dacă pe Tinder aceștia sunt capabili să stea ore-n șir pentru a scrie și rescrie despre anumite chestiuni din sfera aceasta, față în față, utilizatorii popularei aplicații sunt mult mai rezervați.

  1.  Multe persoane se tem de relații serioase

Deși utilizează o aplicație de dating, oamenii fug de angajamente. O persoană din trei optează pentru flirturi și maxim o întâlnire fugitivă între patru ochi. Anumiți indivizi chiar aleg să descrie motivele pentru care privesc cu frică o relație serioasă. Cauza frecventă menționată de către aceștia este nereușita în relația precedentă.

  1. Creșterea numărului de urmăritori și al numărului de aprecieri pe rețelele de socializare reprezintă un motiv pentru care lumea își face cont pe Tinder

În ziua de astăzi, oricine vrea să aibă cât mai mulți urmăritori și cât mai multe aprecieri pe Facebook, sau pe Instagram. Cum  erele „#followforfollow” și „#likeforlike” au apus, utilizatorii de pretutindeni sunt nevoiți să se adapteze. Prin urmare, o parte dintre aceștia migrează pe Tinder în speranța de a discuta cu persoane dornice de a împărți follow și like în stânga și-n dreapta.

  1. Dacă cineva pare perfect din toate punctele de vedere, înseamnă că ascunde ceva

Imaginea omului ideal este ușor de construit pe chat-ul aplicației. Orice persoană poate părea empatică în momentul în care primește detalii despre cum a eșuat relația utilizatorului sugerat de Tinder. Oricine poate căuta pe internet câteva cuvinte despre „Pisica lui Schrödinger” și le poate rescrie în chat din dorința de a părea interesat și de alte subiecte înafară de sex. Odată puși față în față, lucrurile se schimbă pentru potențialii parteneri. Oamenii sunt avansați într-un domeniu și începători în altul. Nimeni nu poate deține cunoștințe despre orice.

  1. Cu cât ai mai puține așteptări pentru prima întâlnire, cu atât mai bine pentru tine 

Tinder este aplicația în care utilizatorii își pot crea o imagine strălucitoare iar lumea reală este locul în care aceasta pălește. Uneori, anumite detalii importante, între care starea civilă a persoanelor, nu sunt furnizate decât pe parcursul întâlnirii față în față. Totodată, interesul manifestat în mediul online poate să nu fie același cu interesul manifestat la fața locului.         

  1. Cunoscuții tăi se pot simți la fel de singuri ca tine

Pe Tinder, oamenii sunt sugeraţi unii altora în funcție de proximitatea geografică. Acest lucru poate conduce la descoperirea că anumiți cunoscuţi ai utilizatorilor folosesc aplicația de dating. În lumea Tinder, nimic nu este considerat mai dubios decât să fii nevoit să dai ,,pass” fostului coleg de liceu, sau vecinului de la parter.

Aplicația -atât de populară mai ales în rândul tinerilor-, se dezvoltă pe zi ce trece. Un buton de panică a fost implementat de curând pentru întâlnirile care iau o întorsătură neașteptată. Conceput după modelul butonului de siguranță Uber, noul feature are menirea de a alerta autoritățile şi de a le furniza acestora date esențiale pentru localizarea persoanelor ale căror întâlniri devin periculoase.

Decizia implementării butonului de panică a fost luată după ce în toată lumea a crescut numărul persoanelor care au raportat că au fost violate la prima întâlnire stabilită pe o aplicație de dating.

Cu măsuri de siguranță, Tinder continuă să fie accesat de milioane de persoane. Totodată, cele mai recente date furnizate de către App Annie şi preluate de către CNBC arată că din 8 martie a.c numărul persoanelor active a crescut considerabil. Acest fapt se datorează în mare parte perioadei de izolare voluntară impusă de criza de sănătate COVID-19.

Încurajând utilizatorii să respecte măsurile dispuse de autorități, Tinder a oferit gratuit un feature numit Passport. Astfel, până la sfârșitul lunii aprilie, persoanele care foloseau aplicația puteau să se conecteze cu oameni din alte ţări.

Însă rămâne de văzut dacă oamenii din întreaga lume se pot îndrăgosti fără a se cunoaște faţă în faţă.

 

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lifestyle

Primăria Alba Iulia suspendă taxa de promovare turistică

Publicat cu

pe

Consiliul Local Alba Iulia a decis, prin vot, suspendarea taxei de promovare turistică plătită de turiștii care se cazează în municipiu. Solicitarea suspendării taxei a fost făcută de hotelieri, care au invocat lipsa turiștilor.

Primăria Alba Iulia suspendă taxa de promovare turistică

În scrisoarea adresată municipalităţii, operatorii din turism au argumentat că unităţile administrativ-teritoriale care au renunţat la această taxă au înregistrat creşteri ale cifrelor turiştilor, iar acolo unde taxa există este considerabil mai mică.

„Având în vedere numărul scăzut de turişti din oraş, considerăm că taxa de promovare turistică este nejustificată şi face un contraserviciu turismului din oraş. Turismul în Alba Iulia şi în judeţul Alba a scăzut, iar datele vorbesc de la sine. Judeţul Alba este codaş la turism în regiunea Centru: doar 22% dintre locurile de cazare, ocupate în iunie 2024. Pe lângă aceste date statistice, scăderea turismului este remarcată cu uşurinţă de către noi, toţi cei care activăm în această industrie: hoteluri, restaurante sau ghizi turistici. O cauză a acestei diminuări a numărului de turişti este tocmai taxa turistică. Chiar dacă aparent este o valoare mică, ea creează frustrare pentru turişti, fiind colectată şi evidenţiată diferit pe facturi sau pe contracte (are o cotă de TVA diferită)”, transmiteau hotelierii din Alba Iulia reprezentanţilor administraţiei locale într-o scrisoare din luna august a acestui an, potrivit news.ro.

Conform unei hotărâri a Consiliului Local Alba Iulia adoptată în anul 2020, taxa de promovare turistică era de 5,20 lei/persoană/noapte şi trebuia plătită de turiştii în vârstă de peste 12 ani.

Hotelierii au argumentat că această taxă există în oraşele turistice cu tradiţie, unde sunt prea mulţi turişti, dar chiar şi în aceste destinaţii turistice cuantumul taxei de promovare este şi cu 80% mic decât la Alba Iulia, fiind, de exemplu, de 1 leu/persoană/noapte la Braşov şi 1% din costul cazării fără TVA la Cluj-Napoca sau Deva.

Ei au mai argumentat că acolo unde autorităţile au renunţat la taxa de promovare turistică, gradul de ocupare a spaţiilor de cazare a crescut.

Citește mai departe

Internațional

Casa din filmul „Home Alone” a fost vândută de Crăciun

Publicat cu

pe

Casa din filmul „Home Alone” a fost cumpărată la șapte luni după ce a fost scoasă la vânzare, potrivit USA Today, citat de news.ro.

Casa din filmul „Home Alone” și-a găsit cumpărător de Crăciun

Casa cu 5 dormitoare și 6 băi este situată în Winnetka, Illinois, a fost scoasă la vânzare la 5,25 milioane de dolari la sfârșitul lunii mai, conform listei Zillow.

Exteriorul casei a fost folosit ca locuință a familiei McCallister atât în filmul de Crăciun din 1990, „Home Alone”, cât și în continuarea acestuia din anul 1992, „Home Alone 2: Lost in New York”.

Celebra casă din „Home Alone” s-a bucurat de atenție la scurt timp după ce a fost listată. Totodată, agenții Coldwell Banker Realty au primit primele oferte la mai puțin de o săptămână după ce a fost listată.

Macaulay Culkin, actorul care l-a interpretat pe Kevin McCallister în cele două filme, a declarat că s-a gândit să cumpere casa atunci când a fost scoasă la vânzare.

„M-am gândit o clipă să o cumpăr – doar pentru amuzament”, a declarat el pentru Entertainment Weekly la începutul acestei luni.

Casa a fost construită în 1921 şi are peste 9.000 de metri pătraţi. De asemenea, are patru şeminee, două spălătorii, două jacuzzi, bar, un spaţiu de recreere, o sală de gimnastică, o sală de cinema privată şi un teren de sport acoperit.

Citește mai departe

Lifestyle

David Popovici este nominalizat pentru titlul de cel mai bun înotător european al anului. Constantin Popovici și Cătălin Preda sunt nominalizați la high diving

Publicat cu

pe

Federația Europeană de Natație (LEN) a anunțat nominalizările pentru premiile acordate celor mai buni sportivi din 2024.

David Popovici este nominalizat pentru „Cel mai bun înotător european al anului”, iar Constantin Popovici și Cătălin Preda.

David Popovici, nominalizat drept „Cel mai bun înotător european al anului”

Nominalizarea lui David Popovici drept „Cel mai bun înotător european al anului” vine după ce în acest an a câștigat, la Jocurile Olimpice de la Paris, medalia de aur la înot – 200 m liber și bronzul la înot – 100 m liber.

Alte nominalizări sunt:

Daniel Wiffen (Irlanda)
O medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, 1x bronz la Jocurile Olimpice de la Paris; 2x aur la Mondiale acvatice; record olimpic şi record european la 800 m liber.

Kristof Milak (Ungaria)

1x aur Jocurile Olimpice de la Paris, 1x argint Jocurile Olimpice de la Paris; 2x aur European Aquatics.

Leon Marchand (Franţa)

4x aur la Jocurile Olimpice de la Paris, 1x bronz la Jocurile Olimpice de la Paris; 4x recorduri olimpice; 2x recorduri europene.

Thomas Ceccon (Italia)

1x aur la Jocurile Olimpice de la Paris, 1x bronz la Jocurile Olimpice de la Paris.

La feminin, nominalizatele sunt Anastasia Gorbenko (Israel), Anastasiya Kirpichnikova (Franţa), Isabel Gose (Germania), Sarah Sjöström (Suedia) şi Tes Schouten (Ţările de Jos).

La high dving, la masculin, nominalizaţii sunt:

Aiden Heslop (Marea Britanie)

1x aur la Mondiale acvatice, 1x bronz la Cupa Mondială.

Carlos Gimeno (Spania)

Locul 7 la Mondiale, locul 5 la Cupa Mondială.

Cătălin-Petru Preda (România)

1x bronz mondial.

Constantin Popovici (România)

Locul 8 mondial; 1x aur la Cupa Mondială.

Gary Hunt (Franţa)

1x argint mondial.

Fanii pot vota pe site-ul https://www.len.eu/ până la 31 decembrie.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare