Avocado, fructul-ideal pentru organismul uman

Avocado, fructul-ideal pentru organismul uman

Persoanele cărora le place să consume avocado în mod frecvent sunt mai sănătoase și mai slabe decât acelea care nu mănâncă decât foarte rar sau deloc acest fruct, potrivit unui studiu citat de Huffington Post, scrie foodstory.ro.

Potrivit studiului citat, consumatorii de avocado au în general o dietă mai echilibrată și mai sănătoasă, bogată în vitamine și minerale esențiale. Aportul de fibre în cazul lor era cu 36% mai mare decât la cei care nu mănâncă avocado. De asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamină E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu și cu 48% mai multă vitamină K.

Astfel, persoanele care obișnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi bune în sânge în comparație cu cei care nu includ fructul în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este același.

Mai mult decât atât, avocado este foarte bun în curele de slăbire - s-a constatat că indicele masei corporale și circumferința taliei în cazul celor care mănâncă avocado sunt mai mici.

Totodată, consumul de avocada este asociat cu un nivel crescut de colesterol bun, cu o densitate ridicată de lipoproteine, care protejează împotrivă bolilor cardiace, astfel că aceia care mănâncă acest fruct sunt cu 50% mai feriți de atac cerebral și diabet de Tip 2.

Etichete: avocadobenefiicolesteroldietafruct-minunestudiu


COMENTARII

Adauga comentariu

Actualitate

Top Articole

Video